Festdrakter og malerier i skjønn harmoni

by admin

Vårens i hvert fall morsomste eventyr for meg opplevde jeg i Moss Kunstforening. Der stilte jeg ut 25 festdrakter sammen med malerinnen Anne Langsholt Apaydinli. Jeg hadde sett et bilde av henne i en anmeldelse for et par år siden og tenkte at ”du verden” dette er min verden. Hun har levd mesteparten av sitt liv i USA og er sånn sett nokså ny i Norges kunstverden. Må oppleves!

 

Anne Langsholt Apaydinli maler kvinner satt inn i magiske sammenhenger og er inspirert av bunader, folkedrakter og norsk kulturarv. Vi møttes og hadde to utstillinger sammen på Bogstad gård i Oslo og på Rød Herregård i Halden. Dette var i fjor og vi har brukt tiden siden til å lage det vi nå presenterer i Moss. Det så ut som om vi hadde stått i samme atelier og arbeidet. Bilder og drakter spiller opp til hverandre, og på et vis ble to og to fem. Synergieffekt!

Toppen Bech åpnet utstillingen den 29. april i strålende sol, i et nydelig høyt og lyst galleri (det gamle biblioteket i Moss), midt i Moss sentrum. Gamle vakre mursteinsbygninger med kirken som nærmeste nabo på den ene siden og verdens hyggeligste lille bistro på den andre.

Vi fikk besøk av 300 gjester, noe vi er kjempefornøyde med. Solgte gjorde vi også. Det var dagen for uteliv og vi avsluttet med kjempehyggelig vernissasje i hagen med pølser og øl.

Vi stiller ut sammen igjen på Oppdal 19. august.

Flere bilder fra utstillingen:

[miniflickr photoset_id=”72157626570994113″ per_page=”10″]

Previous post:

Next post: