Utstilling på Blaafarveværket fra mai til september

by admin

Utstillingen heter Huldas døtre og henspiller på Hulda Garborg.

Jeg skal stille sammen med billedkunstner Anne Langsholt Apaydinli. Som meg er hun opptatt av den norske kulturarven i stoffer og mønster, og hennes magiske kvinneportretter er verd en tur for å oppleves. Hun og jeg høster i samme inspirasjonskurv, og i den samme som Hulda Garborg i sin tid hentet frem gamle norske tekstilelementer fra og skapte bunader. Hun er blitt kalt den moderne bunads mor. Hun var veldig mye mer enn det, men er en av disse nasjonalstrategene som var med å skape det nye Norge etter frigjøringen, fra 400 år med danskevelde. Hun skrev romaner og oversatte skuespill fra andre språk, til norsk. Hun fant tilbake til gamle norske danser og folkeviser 0g turnerte Norge for å lære bort. Hun skrev kokebok og var opptatt av hygiene og oppseding, og hun initierte byggingen av Det norske teater som skulle spille stykker på nynorsk, og veldig mye mer…

“Huldas døtre” skal vi stille ut både i den store låven på Nyfossum og hovedbygningen skal få draktutstilling den og. Vi ønsker å presentere Hulda Garborg, og både med tekst og bilder presenterer vi henne i galleriet. Vi er i godt selskap. Edvard Munch utstilling med samtidige malervenner som malte fra området inntar Blaafarveværket.

 

Previous post:

Next post: